GAW til tøsepigeværelset

Den bedste islagkage!

islagkage

Godmorgen,

Jeg har nu fået sat en opskrift sammen på weekendens islagkage, til datterens fødselsdag.

Den er lavet af vanilje- og hindbæris (parfait), samt en chokoladekage bund.

Til min chokoladekage har jeg bagt en tynd udgave, 3-5cm, af en helt almindelig chokoladekage. Brug den bedste du kender! 👌🏽

Is:

1/2 L. Fløde

200g Sukker

6 pasteuriserede æggeblommer

1 stang vanilje eller 2spsk. Vaniljesukker

200g frosne hindbær

• Sæt dine hindbær til at simre i en gryde, disse skal koges helt ned til en fast masse (Så det minder om syltetøj)

• Sukker, vanilje og æggeblommer piskes sammen til æggemassen er næsten hvid.

• Fløden piskes derefter til flødeskum i en anden skål. Når flødeskummen har sat sig, tages æggemassen lidt af gangen over ved flødeskummen og dette blandes (ikke piskes)

• Når det hele er blandet tages 1/3 af din masse over i en skål og blandes med de kolde hindbær.

• Jeg tager nu en spring form og ligger en tynd chokoladekage som bund, for at få samme smagsnuancer som de lækre sandwich is.

• Derefter hælder jeg min vaniljeis på, husk der skal være 5 cm tilbage op til kanten, så det er ikke sikkert du skal bruge det hele! Stil den 15 min i fryseren.

• Nu skal hindbær isen hældes på, og gøres jævn og pæn inden den sættes på frost igen.

• Færdig! Når kagen har sat sig, løsner jeg springformen med en kniv hele vejen rundt, og pynter derefter kagen 😍

Jeg synes mine kager har sat sig efter 4-5 timer, jeg tager dem dog ud 20 min inden servering, så de kan skæres i 😊

(I min kage pyntede jeg også med jordbær indeni, det gør jeg dog ikke igen da is tør langtid før et jordbær, så den kunne ikke skæres helt pænt!) 🙈

Is

Skriv endelig nedenfor hvis der er spørgsmål! 💜

Anja

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Spørg løs hvis du har spørgsmål

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAW til tøsepigeværelset